En el marc del Dia Internacional de les Dones, el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha tornat a reclamar la necessitat i la urgència d’assolir la igualtat en sous i càrrecs, en el tractament informatiu i en la lluita per aconseguir-la.

“No n’hi ha prou amb tenir el mateix sou per fer la mateixa feina, eliminar la bretxa salarial també consisteix a ocupar els llocs de responsabilitat que actualment semblen inaccessibles per a les dones”, assenyala sobre el primer punt. “La bona salut del periodisme passa perquè el lideratge femení tingui, com a mínim, la mateixa presència que el masculí. Les redaccions i la ciutadania per a qui treballem són paritàries, els caps també ho han de ser”, subratlla.

Pel que fa al tractament informatiu, “cal que el llenguatge, d’una vegada per totes, sigui inclusiu”, insisteix el Col·legi afirma que. “Hem d’eliminar els estereotips i que es deixi d’utilitzar el cos de la dona com a reclam. Garantir el dret a la informació passa perquè hi hagi paritat en les fonts i en els espais d’opinió. Hem de fer entendre que la violència masclista és una violació dels drets humans”, afegeix.

L’entitat remarca que assolir aquests reptes “no és cosa de dones”, sinó que és “un problema per al conjunt de la societat”. Per això, insta a deixar de banda “la inèrcia, la síndrome de l’impostor, les pors, la comoditat i el desànim” i lluitar “cadascú des de la seva ‘taula’” per aconseguir-ho.