El comitè d’empresa de TV3 s’ha pronunciat sobre l’intent frustrat per cessar Saül Gordillo com a director de Catalunya Ràdio. “És preocupant el poc pudor amb què els directius i responsables de la CCMA traslladen a la gestió dels mitjans les seves batalles personals i diferències de sector polític”, etziba en un comunicat. En aquest sentit, indica que la proposta de la vicepresidenta Núria Llorach “culmina el sostingut enfrontament que el director de la cadena té amb la cúpula de la CCMA des de fa anys”.

Sobre l’inici de la tramitació per regular el procediment públic de selecció de candidatures a la direcció dels mitjans de la CCMA, com a pas previ a la seva convocatòria, el comitè assenyala que renovar els directius amb un concurs “està bé”, però puntualitza que “no de la mà” dels actuals membres del consell de govern, que tenen el mandat caducat.

“Després d’aquest últim espectacle, haurien de plegar i deixar pas a una direcció dels mitjans i de la Corporació, plural i independent del poder polític”, assenyala el comitè d’empresa de TV3. “El repartiment de càrrecs de les empreses de la CCMA entre els socis de govern i la petrificació d’un consell de govern de la CCMA agònic, s’ha d’acabar”, rebla.

Com ja ha fet en diverses ocasions, el comitè insta el Parlament a aplicar la Llei de la CCMA, aprovada per unanimitat a l’octubre i en vigor des de novembre, i “compleixi amb la seva obligació de democratitzar i despartiditzar els mitjans públics”.