La tercera tinenta d’alcalde i regidora de Comerç i Esports de Sabadell, Marisol Martínez, assumeix el programa d’eines comunicatives d’on depèn la gestió municipal de Comunicacions Audiovisuals de Sabadell, gestora de l’emissora pública.

El relleu es produeix després que, aquest dijous, el regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació, Miquel Soler, posés el seu càrrec com a responsable polític de Ràdio Sabadell a disposició de l’alcalde, Juli Fernàndez, arran del conflicte que es viu a l’emissora. Tant Martínez com Soler representen Guanyem en el quatripartit que governa la ciutat.

El canvi implica una modificació del cartipàs que, per motius administratius, serà efectiu a partir de l’1 de març.

La mesura arriba després que la plataforma Ràdio Sabadell Diu Prou (que aplega un 70% de la plantilla) presentés un manifest per una emissora pública “lliure plural i rigorosa”, el qual supera les 1.100 adhesions, entre elles les del Col·legi i el Sindicat de Periodistes de Catalunya.

“Estem en un moment que requereix molt diàleg i en què formar part de la solució és més important que formar part del problema”, va manifestar Miquel Soler durant el ple municipal de dijous sobre la seva decisió. Al ple s’hi va debatre una moció presentada per l’oposició en bloc (PDeCAT, C’s, PSC, PP i dos regidors no adscrits) on es demanava que s’apartés Soler de la gestió de Ràdio Sabadell, la qual va ser rebutjada pels quatre partits de govern (ERC, Unitat pel Canvi, Crida i Guanyem).

La moció també demanava la dimissió de la cap d’operacions de l’emissora, Carme Matamala, i la readmissió del cap tècnic, Manolo Guerrero, mesures que no s’han adoptat.