La Mesa del Congrés dels Diputats ha retirat l’acreditació al periodista Segundo Sanz d’OK Diario durant un any, el màxim permès per la normativa interna, informa eldiario.es. Amb tot, no ha adoptat cap mesura contra el digital d’Eduardo Inda, tal i com reclamava Unides Podem.

El grup considera que aquesta no és una “acció aïllada” del periodista, sinó “el resultat d’una activitat continuada i sistemàtica de vulneració dels usos i costums de la cambra, així com d’accions possiblement constitutives de delicte” per part d’OK Diario.

Els fets van passar el 20 de setembre a primera hora del matí, quan Sanz es va colar sense permís als despatxos dels diputats Pablo Iglesias i Irene Montero aprofitant que les portes estaven obertes per la presència del servei de neteja. Les imatges es van publicar a Ok Diario en una informació signada pel periodista. Unides Podem també va denunciar la intromissió davant la Policia.

Per altra banda, el Congrés també investiga la gravació sense permís de l’interior del despatx del secretari primer de la Mesa, Gerardo Pisarello, diputat d’En Comú Podem, que van difondre a OK Diario i també Antena 3.