El president de RTVE, José Antonio Sánchez, considera que l’Estudi General de Mitjans no és un sistema de mesurament “fiable” i ha deixat en l’aire la possible sortida de RNE, assegurant que s’estava estudiant la “utilitat” de mantenir-s’hi. En compareixença al Congrés, ha recordat que en la seva anterior etapa a la corporació com a director general (2002-2004) ja va treure RNE de l’EGM.

Sánchez argumenta que l’EGM està pensat per als anunciants i segons ell no té gaire sentit que hi sigui una emissora pública sense publicitat. Al desembre, el president de RTVE ja va assenyalar que no se sentien “reflectits” en aquest sistema de mesurament, ja que al seu parer RNE, amb la major xarxa radiofònica de l’Estat, té més audiència que la que se li atorga.

Aquest dimarts, José Antonio Sánchez ha reiterat que no creia en l’EGM i ha assegurat que no coneixia ningú que en parlés bé, tot recordant les crítiques de professionals com Luis del Olmo, Carlos Herrera i José Antonio Abellán.

Els programes sense audiència de Ràdio 4

Els comentaris del president de RTVE s’han produït després que Josep Maldonado de CiU qüestionés sobre el descens d’audiència de Ràdio 4. Per a Sánchez, el sistema de l’EGM fa que les xifres surtin “una mica distorsionades” i es registrin resultats “inversemblants”, com per exemple que Ràdio 4 tingui una audiència “zero” en 41 dels 44 programes.

Segons José Antonio Sánchez, això passa perquè, en cas de registrar menys de 1.000 oients, l’EGM assigna un valor de zero. “No és descabellat pensar que Ràdio 4 tindria 36.000 oients més”, ha asseverat. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram