Del 23 al 25 de maig, Barcelona acollirà el congrés internacional McLuhan Galaxy, que commemora el centenari del naixement del professor canadenc Marshall McLuhan (1911-1980), un dels grans teòrics de la comunicació i creador de conceptes com veïnatge universal o Galàxia Gutenberg.

Amb el títol d’Entendre els mitjans, avui, el certamen inclourà gairebé un centenar de comunicacions, distribuïdes en 20 sessions. Entre els conferenciants hi ha Manuel Castells (IN3/UOC), Paul Levinson (Universitat de Fordham, Nova York), Derrick de Kerckhove (IN3/UOC), Ursula Heise (Universitat de Stanford), Robert K. Logan (Universitat de Toronto), Javier Díaz Noci (UPF), Dominique Scheffel-Dunand (Universitat de Toronto) i Carlos A. Scolari (UPF).

A més, en les taules rodones hi participaran, entre d’altres, Javier Echeverría (Universitat del País Basc), Alejandro Piscitelli (Universitat de Buenos Aires), Janine Marchessault (Universitat de York) i Bruce Powe (Universitat de York).

Les sessions acadèmiques del congrés McLuhan Galaxy 2011 tindran lloc als matins al Campus de la Comunicació-Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra i a l’edifici Media-TIC, seu de l’Interdisciplinary Internet Institute (IN3) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). A les tardes, el CCCB acollirà les sessions de caràcter més divulgatiu, que són obertes al públic.