La cambra balear ha endegat un procés de reforma d’IB3, tant de model com legislatiu. Per una banda, el Parlament va aprovar aquest dimarts per unanimitat constituir un Consell Assessor de Continguts i Programació perquè elabori una proposta per a un nou model de radiotelevisió pública. Aquest òrgan s’ha de crear abans d’un mes i tindrà mig any per lliurar a la cambra la proposta de model per al seu debat i aprovació.

L’acord es va prendre arran d’una moció del grup parlamentari El Pi (Proposta per les Illes Balears), que va rebre una esmena aprovada per unanimitat de Més, PSIB, Podem i Gent per Formentera per reduir-ne els terminis.

Paral·lelament, el ple del Parlament va aprovar modificar la Llei de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears. La proposta legislativa va ser presentada per PSIB, Més i Podem, i va rebre 32 vots a favor (els dels tres grups i GxF), 22 en contra (PP i C’s) i 3 abstencions (El Pi).

Noves majories per canviar la direcció

La iniciativa, que ara s’haurà de debatre al Parlament, estableix una majoria de tres cinquenes parts per poder nomenar la direcció general i el consell d’administració de l’ens, en lloc de les dues terceres de l’actual llei de 2010. Si no s’assoleix en primera votació, es podria escollir per majoria absoluta al cap d’un mes, quan ara són sis.

Aquests canvis permetrien la coalició de govern formada per PSIB, Més i Podem substituir l’actual direcció d’IB3, nomenada en solitari pel PP en l’anterior legislatura. Durant els 100 primers dies de l’actual mandat, els intents per pactar amb el PP el canvi no han fructificat.

A banda, la modificació normativa proposa internalitzar els informatius d’IB3, adaptar la producció de continguts als nous formats digitals, reforçar els principis de la contractació pública en el funcionament de l’ens, i incrementar la transparència sobre pressupostos i comptes. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram