El canvi d’horari d’Informe semanal no ha agradat al Consell d’Informatius de TVE, que rebutja una decisió que considera la culminació d’un “procés de degradació” del programa “iniciat fa un any”. L’organisme acusa la direcció de la cadena d’haver “prescindit i expulsat del programa de forma discrecional a persones d’una trajectòria professional impecable”, així com d’haver adoptat una línia editorial caracteritzada per “l’absència de pluralitat i objectivitat”, cosa que ja havia denunciat anteriorment.

El CdI creu que la mesura “condemna” un dels programes d’informació degans d’Europa (amb 40 anys de trajectòria) a un horari “marginal”, i demana al director dels serveis informatius, Julio Somoano, que defensi el seu horari habitual i nomeni una nova direcció d’Informe semanal que “recuperi la qualitat i el prestigi” d’un espai que ha estat “senya d’identitat” de TVE.

El Consell també lamenta que la cadena relegui un “servei públic d’informació substancial” per un programa d’entreteniment coproduït (Uno de los nuestros), quan la legislació de la radiotelevisió pública “estableix clarament que la informació té caràcter prioritari”. Per a l’organisme, “deixar llanguir Informe semanal per la via d’arraconar-lo a la programació nocturna és tan greu com seria fer-ho amb un Telediario”.