Amb RTVV tancada des de fa nou mesos, el Govern valencià ha decidit crear una convocatòria de subvencions per fomentar l’ús del valencià en les emissions de ràdio i televisió. La dotació és de 800.000 euros, que es destinaran a realitzar accions vinculades a la promoció i l’ús del valencià, així com per atendre despeses de funcionament vinculades al foment d’activitats de promoció de la llengua dels beneficiaris dels ajuts, segons publica el Diari Oficial.

La convocatòria (pendent d’obertura) comporta una modificació pressupostària i la dotació sortirà de diferents partides: 234.000 dels ajuts a la promoció de les arts plàstiques i escèniques, 166.000 de les despeses de funcionament del programa de promoció i ús del valencià de la Conselleria d’Educació, i 400.000 de l’aportació de capital a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

Per a la portaveu de Compromís, Mònica Oltra, es tracta “d’una burla i una mostra més” que darrere del tancament de RTVV òbviament “no hi havia la preservació de l’interès públic”, sinó “continuar amb el desviament de diners” cap a projectes privats “propers al Govern del PP”. En aquest sentit, Compromís ja ha registrat una sèrie de preguntes parlamentàries perquè el Consell doni explicacions al respecte.