El Consell Professional de Catalunya Ràdio també s’ha mostrat en “profund desacord” amb la cobertura i el tractament de les protestes dels treballadors de TV3 d’aquest dimarts realitzat per l’emissora. L’organisme considera que la informació es va donar “tard, de forma esbiaixada i sense respondre als criteris professionals exigibles” en aquest tipus de situacions.

El Consell assegura que va traslladar el seu desacord al cap d’informatius, Francesc Cano, però que “no va servir per evitar que la notícia es convertís en una valoració parcial de la situació”. Amb tot, l’organisme reconeix que, tres hores abans de finalitzar la ‘tancada’ de TV3, la ràdio va començar a donar també la versió dels treballadors i hi va enviar un periodista cobrir la protesta.

“Exigim que a partir d’ara es continuï informant d’aquest conflicte laboral que ens afecta a tots sempre sota els criteris estrictament professionals i ètics pels quals sempre hem intentat vetllar els treballadors de Catalunya Ràdio i de TV3”, assegura el Consell Professional de l’emissora en un comunicat, on dóna suport a la decisió del Consell Professional de TV3 de dimitir perquè “se’ls ha intentat instrumentalitzar”.

“Instruccions correctores”

Per la seva part, el comitè d’empresa de l’emissora també considera que la informació que es va donar a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació “no va ser ni plural ni objectiva”. A més, denuncia que alguns treballadors “van rebre instruccions ‘correctores’ quan deixaven de dir que els directius de la CCMA estaven ‘retinguts’”.

Els representants de la plantilla assenyalen que es tracta d’uns fets “molt greus” que “no poden quedar impunes”, per la qual cosa demanen “responsabilitats a aquelles persones que durant tota la tarda van prendre les decisions que qüestionen la nostra raó de ser”.

El comitè també exigeix responsabilitats per la decisió de prohibir l’entrada a les instal·lacions de TV3 a la resta de mitjans que volien informar del conflicte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram