Un cop llegida la documentació de l’ERO per a 312 treballadors presentat per la CCMA, el Consell Professional de Televisió de Catalunya considera demostrat “sense cap mena de dubte” que l’objectiu no és l’estalvi econòmic, sinó “afeblir” els mitjans públics i “externalitzar-los”.

El Consell remarca que eliminar la producció de documentals, i reduir i suprimir programes culturals, tal com planteja el pla de Pricewaterhouse Coopers, és un “cop fatal” per a la funció de servei públic. Segons adverteix, l’ERO “incideix directament” en l’elaboració de continguts, ja que dels 312 acomiadaments gairebé un centenar són de periodistes, i també es veuen afectats un elevat nombre de càmeres, realitzadors, productors, documentalistes o lingüistes.

“Tota la cadena de producció queda malmesa de forma irreparable amb aquest ERO. És totalment inviable prescindir de 312 professionals i seguir complint el servei públic que devem als ciutadans de Catalunya”, afirma el Consell Professional.

Convida la direcció a plegar

“Qui suprimeix els programes Karakia i Latituds? Què és una televisió pública sense documentals de producció pròpia i en horari de màxima audiència? Qui decideix tancar la delegació de Bilbao sense ni tan sols valorar els 30 anys d’informació rigorosa a qualsevol hora del dia o de la nit? És la direcció de TVC o és Pricewaterhouse?” es pregunta l’organisme.

En aquest sentit, es nega a admetre que una consultora externa tingui “cap dret a decidir” sobre la programació i els criteris informatius de la televisió pública, i exigeix a la direcció de TV3 i a la d’informatius que argumentin les seves decisions i que les “assumeixin”.

El Consell Professional avisa que la direcció que ha d’avaluar la professionalitat dels treballadors per decidir la llista de baixes és la mateixa que ha fet la “pitjor gestió” de TV3. “Són ells els que han de plegar per falta de professionalitat”, etziba l’òrgan consultiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram