El consum de televisió en obert ha batut rècords aquest 2020 impulsat per la pandèmia de la Covid-19. La mitjana de consum diari per persona a l’Estat és de 3 hores i 57 minuts (amb dades fins al 27 de desembre), un increment de 15 minuts respecte de 2019. Aquest any, més de 31,2 milions de persones han vist cada dia la TV, 200.000 més que l’anterior.

L’abril de 2020 és el mes amb més consum televisiu des de 1992 –quan es va començar a mesurar les audiències– amb 5 hores i dos minuts per persona de mitjana diària. El segueix el març amb 4 hores i 44 minuts.

El gran salt en el consum de TV es va produir entre la primera i la segona quinzena de març, quan es va decretar l’estat d’alarma: es va passar de 240 minuts per persona i dia a 321, un augment del 34%.

La UTECA (Unió de Televisions Comercials en Obert) destaca els anunciants també s’han beneficiat d’aquest gran consum, amb un record de marca que puja al 37,6% de gener a novembre.

El president de l’entitat, Eduardo Olano, assenyala que el 2020 “ha estat un any difícil per a la televisió en obert per la caiguda de la inversió, malgrat el lideratge del mitjà com a suport publicitari”. Amb tot, afegeix que, “enmig de la gravíssima situació sanitària i econòmica que estem vivint, tanquem un any històric que demostra la proximitat del nostre model de televisió amb la ciutadania, a més de la influència i la credibilitat”.