El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha demanat un crèdit de 300.000 euros per poder fer front a diversos pagaments i ha hagut d’avalar-lo la seu de la Rambla de Catalunya. Fonts del CPC han explicat a e-notícies que, a causa de la crisi, els bancs han tallat les línies de crèdit, i per aquest motiu s’ha hagut de recórrer a un préstec amb garantia hipotecària per poder disposar dels 300.000 euros necessaris per fer front als problemes de tresoreria.

El digital explica que, arran de l’operació, un grup de col·legiats ha presentat un recurs de reposició contra la convocatòria de l’assemblea extraordinària en la qual es va donar el vistiplau a demanar el crèdit amb l’aval de la seu. Consideren que el fet de convocar-se amb dos dies d’antelació i en plena Setmana Santa representa un “acte d’opacitat inadmissible”.

Des del Col·legi, però, es remarca que no s’han vulnerat els estatuts, i s’argumenta que l’assemblea es va convocar quan es va saber que concedien el crèdit, la signatura del qual la va establir el banc. A més, asseguren a e-notícies que s’està treballant amb la “màxima transparència possible” i que els números “estan a disposició de tothom”.