El director general d’IB3, José Manuel Ruiz, ha tornat a negar “ingerències” del Govern i del PP (partit al qual pertany) en els serveis informatius de la cadena, i ha assegurat que les denúncies de censura realitzades pel Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) responen a una “campanya orquestrada i controlada” pel partit socialista per “desprestigiar” la televisió pública. “Potser hi ha gent afiliada al PSIB que també està afiliada a l’SPIB”, va etzibar aquest dijous en la seva compareixença davant la comissió de control parlamentari de l’ens.

El Sindicat convida Ruiz a investigar els fets

Per la seva part, en un comunicat, el Sindicat de Periodistes assenyala que Ruiz “intenta desviar l’atenció sobre el vertader problema sense desmentir cap de les acusacions fetes públiques pel sindicat, que estan provades i documentades”.

Per això, l’organització convida el director general de l’ens a investigar els fets denunciats. A banda, l’SPIB retreu a Ruiz que vulgui “deslegitimar” el sindicat amb acusacions de connivència política “quan ell mateix forma part d’un partit polític”.

Finalment, l’organització avisa que continuarà vetllant per les condicions de feina dels seus afiliats, i remarca que és l’únic representant dels treballadors dels informatius d’IB3 a través del comitè d’empresa de CBM. “Sobra dir que té tota la legitimitat i que assumeix tota la responsabilitat dels seus actes”, rebla el sindicat.