El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha informat que el Butlletí Oficial de l’Estat s’encarregarà de publicar les mesures que l’Executiu de Mariano Rajoy adopti sobre Catalunya en aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

“Per aplicació del Reial decret 944/2017, de 27 d’octubre, es publiquen temporalment al Butlletí Oficial de l’Estat les disposicions, actes, acords i resolucions adoptades pel Consell de Ministres i pels altres òrgans habilitats en compliment del Reial decret esmentat”, comunica el DOGC.

Fa dos anys, el Govern espanyol ja va intentar usurpar funcions al diari de la Generalitat. Aleshores, va instaurar per llei que els actes i les resolucions administratives realitzades per qualsevol administració pública es publiquessin al BOE, deixant sense efectes jurídics la seva aparició al DOGC.

El Govern català va acusar l’Estat d’invasió de competències, ja que l’Estatut estableix que la publicació al DOGC és necessària i suficient a tots els efectes per donar eficàcia legal als actes administratius i per a l’entrada en vigor de disposicions i normes. Per blindar-lo, es va aprovar que les notificacions es publiquessin abans al DOGC que al BOE.

Amb l’aplicació del 155, finalment l’Executiu de Rajoy ha aconseguit pontejar el DOGC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram