El festival de l’audiovisual català Som Cinema de Lleida ha decidit atorgar la segona edició del premi de comunicació a la clausurada redacció de la revista Fotogramas a Barcelona. El guardó es planteja com un reconeixement a la trajectòria històrica de la publicació i un homenatge al seu darrer equip, que “fins al darrer moment ha mantingut l’esperit dels seus inicis”.

El passat juny, Hearst España va tancar la redacció de la revista Fotogramas a Barcelona i traslladar-la a Madrid després de 71 anys i 2.096 números. La deslocalització de la històrica publicació cinematogràfica ha implicat l’inici d’una nova etapa amb un nou equip provinent d’altres revistes del grup.

El guardó es lliurarà el 18 d’octubre en el marc de l’acte d’inauguració de la novena edició de Som Cinema, que se celebrarà del 17 al 21.

“Som conscients de la necessitat de difondre la feina de creadors, productors, intèrprets, guionistes i agents de la indústria audiovisual, i per aquest motiu hem volgut crear aquest guardó. Un premi que reconeix la tasca fet des de la vessant de la comunicació”, assenyala l’equip directiu de Som Cinema.

El jurat del segon Premi Som Cinema Comunicació estava format pels crítics de cinema Oti Rodríguez Marchante, del diari ABC, i Salvador Llopart, de La Vanguardia, i pel realitzador Santi Lapeira, president del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya i director del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya.