Aquesta setmana ha obert les seves portes al públic la novena edició de l’exposició internacional World Press Photo, que recull les 143 fotografies del prestigiós guardó de fotoperiodisme, el qual resulta un termòmetre del context social mundial. Sota el lema de Face Reality, la mostra es pot visitar fins al proper 8 de desembre al CCCB, que l’acull per vuitè any consecutiu.

Enguany, al World Press Photo han participat 5.666 fotògrafs de 124 nacionalitats amb un total de 103.481 imatges enviades classificades en vuit categories: notícies d’actualitat, temes d’actualitat, temes contemporanis, vida quotidiana, retrats en l’entorn, retrats, naturalesa i esports.

En la novena edició de la mostra organitzada per la Fundació Photographic Social Vision, la selecció compta amb la presència de Bernat Armangué, guanyador del primer premi de la categoria Stories. A més, enguany el CCCB exhibeix per primer cop els treballs guanyadors del concurs de projectes multimèdia, creat el 2011, entre els quals hi ha el del mallorquí Pep Bonet (primer premi en la modalitat Online short) i el barceloní Miquel Dewever-Plana (primer premi en Interactive documentary).