La cinquena edició del Premi Quim Regàs de Periodisme ja té guanyador: Jordi Cotrina, fotògraf d’El Periòdico des del 1991, un dels referents del fotoperiodisme esportiu, àmbit on ha desplegat pràcticament tota la seva trajectòria. El guardó es lliurarà el proper mes de juny en un acte al Parlament.

El jurat ha assenyalat que Cotrina “uneix passió, exigència i innovació, valors que van presidir la trajectòria professional de Quim Regàs”, i ha decidit distingir aquest “polièdric fotògraf” davant la proximitat del 20è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona. Van ser els primers Jocs que va cobrir: després vindrien els d’Atlanta, Sydney i Atenes.

Trajectòria

Nascut a Barcelona el 1964, Jordi Cotrina va començar la seva carrera professional el 1982 en diverses revistes especialitzades de tennis; del 1985 al 1990 va col·laborar amb Mundo Deportivo, i el 1991 amb La Vanguardia. A finals d’aquell mateix any va fer el salt al diari de Zeta.

Des del 1990, la seva activitat fotogràfica s’ha centrat principalment en el seguiment gairebé permanent dels partits i entrenaments del FC Barcelona, treball que es pot seguir al web elentorno.com. Una de les fotografies de Cotrina més recordada és el gol de Koeman a la final de Copa d’Europa del 20 de maig del 1992.

El fotoperiodista ha publicat tres llibres: Más que un Dream Team (1998); Silencio se juega (2003), i Més que una Lliga (2004).

El jurat del premi estava format per Santi Nolla, Rafael Jorba, Francesc Aguilar, Carlos Martín, Lluís Canut, Arturo San Agustín, Antoni Cases, Tatxo Benet, Carlos Pérez de Rozas, Sebastià Serrano, Joan Vilaprinyó, Josep Maria Artells, José Luis Martínez i José María Alguersuari.

En les anteriors edicions del Premi Quim Regàs, es va distingir Ramon Besa, Mònica Terribas, Eugeni Sallent i Òscar Nebreda.