El fotògraf nord-americà Steve McCurry, autor d’una de les fotografies més conegudes del National Geographic (la imatge de Sharbat Gula, La nena afganesa), ha estat el guanyador de la 13a edició del Premi LiberPress, atorgat per l’associació del mateix nom i la Diputació de Girona. La cerimònia de lliurament tindrà lloc el 13 d’octubre a l’Auditori de Girona.

McCurry ha estat distingit per “la seva brillant i humanitària carrera fotogràfica, en la qual ha plasmat tant les guerres més cruels com la batalla per la vida que es desenvolupa en el món”. El veredicte del jurat també destaca que les seves fotografies “busquen commoure la gent, i sempre ho sol aconseguir”.

La resta de guardonats són l’escriptor Josep Maria Castellet (LiberPress Literatura), la cantant Maria del Mar Bonet (LiberPress Cançó); la cineasta francesa Agnès Varda (LiberPress Cinema); l’equip de rugbi de Perpinyà USAP (LiberPress Catalunya); el ninotaire nord-americà Gilbert Shelton (LiberPress Camins); l’Escola de Cultura de Pau (LiberPress Associacions), i el municipi sevillà de Guillena (LiberPress Memorial).

LiberPress néixer a Girona l’any 1999 per promocionar el que l’associació sense ànim de lucre anomena “cultura de la solidaritat”. A més de formar un moviment solidari i humanitari, també es van crear amb l’objectiu d’obrir un espai de debat sobre quin és el paper dels mitjans de comunicació dins la societat.