Un local de la Diputació de Lleida al carrer Comerç de Lleida acollirà el futur Centre Territorial de Premsa. L’equipament estarà gestionat per la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que hi tindrà la seva seu.

El local, de 133,5 metres quadrats, es reformarà perquè disposi d’espais adaptats per al treball diari de corresponsals o periodistes que no disposen de redacció a la ciutat, a més d’un plató de televisió amb possibilitats de ser també un estudi de ràdio. Igualment s’habilitarà una sala polivalent que podrà acollir reunions, videoconferències, rodes de premsa o les aquelles activitats formatives que organitzi el Col·legi.

El president de la Diputació, Joan Talarn, i el vicepresident primer, Jordi Latorre, van visitar dimecres el local acompanyats pel president de la Demarcació de Lleida del Col·legi, Rafa Gimena, i el tresorer de la junta, Albert Guerrero.

Talarn va destacar que es tracta d’un servei que la Diputació oferirà als professionals de la comunicació, especialment els corresponsals, que moltes vegades es veuen obligats a escriure i editar cròniques allà on poden. A més, va afegir, també servirà per crear un punt de treball per a tots els professionals que ho necessitin, un punt de trobada de la professió, i un lloc en el qual es puguin realitzar activitats com rodes de premsa de les entitats i col·lectius que no tenen on ser ateses.