El diari El Gerió Digital ha començat a publicar traduïdes en ucraïnès les notícies d’interès (ajuts, cursos, serveis) per a la comunitat d’aquell país que es troba refugiada a la demarcació de Girona.

El mitjà explica que, en les darreres setmanes, la majoria de municipis gironins que compten amb persones refugiades d’Ucraïna han posat en marxa serveis diversos: cursos de català i castellà, autobusos per anar a fer tràmits, o suport legal gratuït.

El director d’El Gerió Digital, Marc Estarriola, assenyala que la situació actual és “excepcional, no només a nivell humanitari sinó també informatiu”, per la qual cosa “és de vital importància que els mitjans de comunicació estem a l’alçada de les circumstàncies i fem un esforç en ajudar les famílies desplaçades en tot el que es trobi al nostre abast”.

Els articles d’interès per a aquesta comunitat compten amb la versió en català que s’enllaça amb una altra en ucraïnès. Les notícies no són visibles a la portada, i l’única manera d’accedir-hi és a través de la versió catalana o bé amb l’enllaç directe que es distribuirà als principals grups de WhatsApp, Facebook i Telegram de la comunitat ucraïnesa a Girona.