L’Executiu balear ja havia advertit que no s’utilitzaria cap partida del pressupost d’IB3 del 2013 per eixugar part del deute que arrossega. I així ha estat. Un Consell de Govern extraordinari ha aprovat aquest divendres l’aportació de 12,72 milions d’euros a IB3 per cobrir el dèficit acumulat durant el 2012 per la radiotelevisió pública, el qual superava en un 42% els 30 milions pressupostats.

Malgrat aquest desviament, el portaveu del Govern, Rafel Bosch, ha defensat la gestió de l’equip directiu i ha valorat el seu “esforç” per rebaixar el deute d’anys anteriors. En aquest sentit, ha atribuït el dèficit del 2012 a compromisos “heretats”.

Reducció de pressupostos a les empreses subcontractades

Per al 2013, l’ens comptarà altre cop amb 30 milions de pressupost, quantitat que Bosch confia que no pateixi més desviaments. Tot i mantenir la partida i no utilitzar-la per eixugar el deute anterior, IB3 ha retallat de forma considerable els contractes amb les empreses subcontractades.

Així, Central Broadcaster Media (CBM), adjudicatària dels serveis informatius, ha acomiadat 16 treballadors i rebaixat el salari a la resta un 3,5%, mentre que Videoreport (encarregada de l’explotació tècnica d’estudis, del departament de decorats i del d’estilisme a IB3 Mallorca, així com l’operació tècnica de les delegacions de Menorca i Eivissa), n’ha acomiadat 14 i ha retallat els sous un 4%.

Finalment, Vértice 360º s’ha adjudicat el servei tècnic d’emissions d’IB3 en detriment de Telefónica Servicios Audiovisuales (TSA) per un import de 2 milions  d’euros, la meitat que fins ara.