La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha anunciat aquest dimecres que la revista trimestral InfoCatalunya es deixa de publicar almenys durant dos anys per tal d’estalviar uns 5,3 milions d’euros. Transcorregut aquest període, es sospesarà si es torna a editar aquesta capçalera que es distribueix gratuïtament a les llars.

En la seva compareixença davant la comissió parlamentària d’Afers Institucionals per informar dels objectius del Departament de Presidència, Ortega ha citat la interrupció d’aquesta publicació institucional com a exemple de les mesures d’austeritat que està aplicant el Govern.

La vicepresidenta ha assegurat que la publicació d’InfoCatalunya, editada per la Direcció General d’Atenció Ciutadana, és “perfectament prescindible”, ja que fins ara no ha estat informant “amb rigor”, sinó que ha servit per fer “publicitat” de l’acció de Govern del tripartit.

Ortega ha criticat que, per exemple, la revista informava sobre la imminent construcció d’infraestructures sanitàries per part de l’anterior Govern que encara estan pendents i que l’oposició actual ara reclama a l’Executiu d’Artur Mas.

En el seu torn de rèplica, la socialista Laia Bonet ha ironitzat sobre la possibilitat de recuperar InfoCatalunya quan falti poc per a les properes eleccions catalanes: “Això que no la publicaran durant dos anys significa que sí que ho faran en els últims anys de legislatura?”, ha preguntat.