El Consell de Ministres ha aprovat una primera mesura d’ajut als mitjans de comunicació per fer front a l’impacte del coronavirus. Les beneficiàries són les televisions privades estatals i l’import és de 15 milions d’euros destinats a “compensar una part dels costos (…) derivats de mantenir durant un termini de sis mesos determinats percentatges de cobertura poblacional obligatòria”.

L’objectiu, diu l’Executiu, és que els prestadors del servei de comunicació audiovisual “puguin gaudir d’una major liquiditat per a l’adequada prestació d’aquest servei essencial”.

El BOE afegeix que en l’instrument on es reguli aquesta compensació “es definiran les actuacions finançables, les despeses objecte de finançament, les condicions i el procediment en què materialitzar les compensacions i concretarà els beneficiaris”.

Sobta que el primer ajut de l’Executiu de Pedro Sánchez als mitjans sigui per al sector de les TV privades, encapçalat pels grups Mediaset i Atresmedia, que van tancar el 2019 amb beneficis a l’alça. Mediaset amb 221,7 milions d’euros de benefici net (el seu millor resultat en els darrers 12 anys) i el segon amb 117,9 milions (un increment del 33,8% respecte de 2018).