El Consell de Ministres va aprovar dimarts la creació d’un grup de treball interministerial que s’encarregarà de coordinar les accions d’impuls, col·laboració, cooperació i avaluació del pla Espanya, hub audiovisual d’Europa presentat al març. La seva creació està prevista en el projecte com un dels seus instruments de governança.

El grup de treball estarà presidit pel secretari d’Estat de Telecomunicacions i d’Infraestructures Digitals, Roberto Sánchez Sánchez. La vicepresident és la subscretària del Ministeri de Cultura i Esport, Andrea Gavela Llopis.

El grup comptarà amb vocalies dels ministeris d’Indústria, Comerç i Turisme; d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació; d’Hisenda; d’Interior; d’Educació i Formació Professional; d’Universitats; d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions; de Consum; de Treball i Economia Social, i de Drets Socials i Agenda 2030, a més dels ministeris d’Afers Econòmics i Transformació Digital, i de Cultura i Esport.

El pla Espanya, hub audiovisual d’Europa per impulsar el sector tindrà una inversió pública de 1.603 milions d’euros per al període 2021-2025, i el seu objectiu és incrementar la producció un 30%.

El pla contempla 15 mesures articulades en quatre eixos: digitalització, internacionalització i atracció d’inversions; millora dels instruments financers i fiscals; foment del talent i desenvolupament del capital humà, i reformes regulatòries i eliminació de barreres administratives.