El Govern espanyol ha cessat el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, Antoni Molons, aprofitant la usurpació de funcions per l’aplicació de l’article 155. Així ho ha confirmat el portaveu Íñigo Méndez de Vigo després del Consell de Ministres d’aquest divendres. L’argument que ha donat l’Executiu espanyol és la pèrdua de confiança en Molons per trobar-se immers en una investigació judicial, segons ha informat TV3.

La Guàrdia Civil acusa el secretari de Difusió dels delictes de malversació de fons públics i desobediència en relació amb el finançament de la campanya del referèndum de l’1 d’octubre. Aquest dijous, el cos policial va escorcollar el seu domicili i el despatx al Palau de la Generalitat per ordre del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona. A la tarda, Molons va sortir en llibertat de la caserna de la Guàrdia Civil després d’acollir-se al dret a no declarar. Properament, haurà de comparèixer davant del jutge que investiga la causa, Juan Antonio Ramírez Sunyer, que serà qui decidirà si queda imputat i amb quins càrrecs.

Antoni Molons va ser nomenat secretari de Difusió i Atenció Ciutadana el gener de 2017 en substitució de Jordi Vilajoana. Anteriorment havia estat director general de Mitjans de Comunicació de 2011 a 2016, i un cop va cessar d’aquesta responsabilitat, el febrer d’aquell any va ser nomenat assessor en matèria de mitjans del Departament de la Presidència.

Llicenciat en Dret, Molons també va treballar a la Direcció General de Mitjans Audiovisuals en el programa de desenvolupament i implementació de la TDT local a Catalunya, i al consorci Localret.