No només no tornaran les emissions de TV3 al País Valencià –sense Canal 9, l’acord de reciprocitat entre governs és encara més paper mullat–, sinó que ara també es queda sense les de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. La Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació (SETSI) ha obert un expedient sancionador contra Acció Cultural del País Valencià per la instal·lació sense llicència de dues estacions radioelèctriques que emetien el senyal d’ambdues emissores de la CCMA a la serra Perenxisa, a Xiva (València).

En la notificació, rebuda el passat divendres, la SETSI insta ACPV a “l’immediat i efectiu cessament de les emissions” sota advertència de precintament dels equips. A més, adverteix que els fets podrien constituir dues infraccions administratives “greus”, les quals es podrien sancionar amb  500.000 euros cadascuna.

Davant l’amenaça, la junta directiva d’ACPV ha decidit tancar de manera immediata les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. En paral·lel, ha encarregat al seu servei jurídic l’estudi del cas i les possibles implicacions, així com la preparació d’al·legacions a l’expedient obert, les quals ha de presentar abans d’un mes.

Denúncia del Círcul Cívic Valencià

El desembre del 2012, el Tribunal Suprem va anul·lar les sancions del Govern de Francisco Camps contra Acció Cultural per les emissions de TV3. En la sentència, es considerava que era l’Estat i no la Generalitat qui té les competències tant per decidir si es pot veure TV3 al País Valencià com per imposar sancions.

Davant d’aquesta situació, el passat maig, la directora general de Participació Ciutadana, depenent de la Conselleria de Presidència, va cursar una denúncia davant la SETSI de l’entitat Círcul Cívic Valencià per les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Segons l’òrgan del Ministeri d’Indústria, Acció Cultural no té la concessió administrativa de radiodifusió ni l’autorització de les instal·lacions des d’on es realitzaven les emissions.

El Círcul ja anunciat que presentarà sengles denuncies contra les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació a través dels repetidors que Acció Cultural té a Carrasqueta (Alacant) i Bartolo (Castelló).