El Govern espanyol ha modificat el Reial decret de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial aprovat al març per pal·liar l’impacte de la crisi sanitària de la Covid-19, de manera que ara permet que les comunitats autònomes puguin ampliar els sectors i les activitats que es poden beneficiar dels ajuts.

El Reial decret inclou 95 sectors i activitats (determinat pel codi de CNAE – Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques), entre els quals hi ha l’edició de periòdics, però no la de revistes i premsa de proximitat. Així doncs, ara queda en mans dels diferents governs autonòmics que es puguin incloure aquests i altres epígrafs com a possibles beneficiaris.

Aquesta línia d’ajuts directes està dotada amb 7.000 milions d’euros, i es dirigeix a empreses i autònoms que hagin patit una caiguda d’ingressos superior al 30% respecte 2019.

L’AMIC ho celebra

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, que havia reclamat per carta al Govern espanyol que s’ampliessin els sectors susceptibles de rebre ajuts i s’inclogués l’edició de revistes i de premsa de proximitat, ha celebrat la modificació del Reial decret.

L’AMIC ara confia que les comunitats autònomes tinguin en compte els epígrafs que van quedar fora de l’abast dels ajuts i que incloguin tots els models de mitjans d’informació de proximitat i temàtics. A més, reclama de nou “la màxima urgència en la tramitació dels ajuts, perquè el teixit productiu necessita els recursos immediatament”.

Malgrat celebrar que s’hagi atès la petició, l’AMIC troba a faltar més dotació econòmica per part del Govern de l’Estat perquè les comunitats autònomes “puguin cobrir tots els sectors sense dificultats”.