La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, s’ha reunit aquest dimecres amb Alejandro Echevarría, president de Mediaset i de la comissió gestora de la UTECA. Durant la trobada, Mato ha proposat que les televisions avancin els informatius entre mitja hora i una hora, tant al migdia com a la nit, perquè els programes del prime time no acabin més enllà de les 23 h.

La mesura forma part del Pla Estratègic d’Igualtat d’Oportunitats 2014-2016 presentat pel Govern espanyol al març, el qual planteja una racionalització horària. Mato ha proposat a la patronal de les privades treballar en un acord que reforci l’autoregulació en matèria d’horaris, i Echevarría tan sols s’ha compromès a plantejar la proposta en la propera assemblea de la UTECA perquè s’estudiï.

A banda, Mato i Echevarría han acordat avançar en el tractament “objectiu, responsable i respectuós” pel que fa a la violència de gènere. En aquest sentit, la UTECA s’ha compromès a signar un acord de sensibilització, especialment enfocada als joves i els menors, que abasti tots els continguts, no només els informatius, amb l’objectiu de “reforçar la prevenció i el rebuig social a qualsevol comportament agressiu, vexatori o discriminatori vers les dones”.