S’ha resolt el concurs públic per a les sis noves llicències de TDT d’àmbit estatal. Finalment, el Govern espanyol adjudicarà els tres nous canals en alta definició a Real Madrid TV, Atresmedia i Mediaset, i els tres en estàndard a Central Broadcaster Media (del grup Secuoya), Radio Blanca (Kiss FM) i 13tv.

El Ministeri d’Indústria ja ha comunicat als adjudicataris la decisió, que ara ha de ser aprovada pel Consell de Ministres. Els grans damnificats són Prisa, Vocento, i El Corte Inglés, que també aspiraven a una llicència.

Amb el nou repartiment, Mediaset disposarà de set canals i Atresmedia de sis; el Real Madrid aconsegueix una vella aspiració del seu president, Florentino Pérez, i 13tv deixarà d’estar de lloguer en la llicència de Veo TV (Unidad Editorial). Per la seva part, el grup Secuoya ja ha anunciat que posarà en marxa un canal generalista familiar.

Per atorgar els canals estàndard, els plecs de condicions assenyalaven que es valorarien principalment els aspectes relatius a “l’expressió lliure i pluralista d’idees i corrents d’opinió”, mentre que per als d’alta de definició s’atorgaria major puntuació a la proposta de programació amb una oferta d’alta qualitat.

En total, al concurs, convocat a l’abril, s’havien presentat 12 ofertes, però al juny ja en van quedar descartades tres per no complir amb les condicions: les de la productora gallega Capelu Audiovisuais, l’associació Alfa Salud de l’Església Adventista (que gestiona Alfa TV) i Primavera en Córdoba (que opera el canal islàmic per satèl·lit Córdoba Internacional).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram