El nomenament de José Manuel Lara com a president de la UTECA no sembla que, de moment, acabi evitant el tancament de nou canals arran de la sentència del Tribunal Suprem que declarava nul el repartiment de la TDT del 2010. Aquest dilluns, el ministre d’Indústria, José Manuel Soria, ha afirmat que els nou canals hauran de deixar d’emetre i que la intenció és que ho facin abans d’acabar l’any.

Els afectats serien tres canals d’Atresmedia i dos de Mediaset, Veo TV i Net TV. En el cas d’aquestes dues, en sortirien perjudicades terceres parts, doncs basen el seu model de negoci en el lloguer de freqüències.

Lara va assumir la presidència de la patronal de les privades per restablir les relacions amb el Govern espanyol, les quals s’havien deteriorat a causa de la seva intenció de donar “compliment estricte” a la sentència. El ministre, però, ha reiterat que, malgrat no s’ha deixat de parlar amb les operadores, el Govern té la intenció de complir-la perquè a l’espectre alliberat s’hi pugui desplegar la telefonia mòbil 4G quan abans millor.

A banda, malgrat l’empresa que va recórrer l’adjudicació dels múltiplexs estatals, Infraestructuras y Gestión 2000, va advertir que els canals afectats són “no menys de 17”, Soria ha confirmat que en són nou.