Elsa Artadi i Alfred Bosch, durant roda de premsa posterior a la reunió de l’Executiu (foto: Rubén Moreno).

El Govern habilitarà al Centre Cultural Blanquerna de Madrid per atendre els mitjans i els observadors internacionals que cobreixin el judici pel referèndum de l’1 d’octubre, que arrencarà el 12 de febrer.

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha explicat que l’objectiu és que la informació que es generi al voltant del judici els arribi “directament” i puguin seguir les sessions “sense cap filtre i sense cap interferència de campanyes de màrqueting que pugui fer el Govern espanyol”.

Bosch feia així referència al pla del Ministeri d’Exteriors i España Global per contrarestar el discurs independentista en l’opinió pública internacional, com ja ha començat a fer per exemple amb el polèmic vídeo The real Spain. “El fet que s’hagi de fer campanya per dir que ets una democràcia exemplar és sospitós”, ha assenyalat la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Elsa Artadi.

“Volem que els mitjans puguin fer la feina lliurement, els d’aquí i els de tot el món, que el judici es pugui desenvolupar amb normalitat i que tothom el pugui seguir”, ha recalcat el Alfred Bosch. “Creiem que són judicis polítics que no s’haurien d’haver celebrat mai, la pròpia celebració és un error històric, i volem que el món sencer faci la seva valoració sobre la celebració del judici en si i sobre la sentència que en resulti”, ha afegit al respecte.