El Departament d’Empresa i Treball ha atorgat una subvenció de 5 milions d’euros a Abacus per al desplegament d’un projecte considerat estratègic, en el marc del programa Projectes singulars.

La cooperativa destinarà la subvenció a un projecte que inclou la posada en marxa d’una plataforma audiovisual, la creació de continguts educatiu i cultural, la millora del web i la transformació de les botigues, entre d’altres. La previsió és invertir 30 milions en cinc anys.

“El 100% dels recursos atorgats i dels possibles resultats es reinvertiran a la cooperativa”, ha assegurat Maravillas Rojo en la presentació dels ajuts que concedeix la Conselleria. Rojo també ha avançat que preveu tancar el 2022 amb 100 milions de facturació i un milió de socis de consum.

El programa Projectes singulars ha estat dotat amb un pressupost de 28 milions d’euros (el doble que l’any passat), amb els quals el Departament preveu subvencionar 164 cooperatives. El conseller Roger Torrent ha qualificat aquests ajuts com uns “Next Generation a la catalana de l’economia social”.