El Consell ha presentat una bateria de mesures a realitzar durant el primer semestre de l’any, fruit d’unes jornades celebrades durant el cap de setmana a Morella. Entre elles hi ha la proposta de sol·licitar a l’Estat un segon múltiplex de TDT, el qual s’utilitzaria per a culminar la reciprocitat televisiva amb Catalunya, les Illes Balears i l’Aragó, deixant l’actual MUX de la Generalitat per a la nova televisió pública i les dues cadenes privades del País Valencià.

La petició d’un nou MUX no convenç a Acció Cultural del País Valencià. L’entitat recorda que aquesta solució ja la va oferir en el seu moment l’anterior president, Alberto Fabra (aleshores en tenia dos i va demanar-ne un tercer), sense que fructifiqués. “La recuperació del senyal de TV3 no pot quedar supeditada a què Madrid ens atorgue un nou múltiplex, perquè això suposaria caure en el mateix parany”, assenyalen des d’ACPV a El Temps

Regularització dels mitjans del tercer sector

A banda, durant el primer semestre, el Consell també preveu incloure a proposta dels partits cinc representants per al procés de transició i possibles emissions de RTVV fins a tenir enllestida la nova llei.

Una altra mesura que contempla el document és aprovar un decret pel qual es regularia el règim jurídic per a la prestació dels serveis de comunicació audiovisual sense ànim de lucre, desenvolupant així la llei estatal per als mitjans del tercer sector. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram