L’Executiu de Francisco Camps vol collar econòmicament Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i amenaça l’entitat amb més multes perquè tanqui definitivament tots els repetidors que emeten el senyal de TV3. Si la passada setmana ACPV va rebre una notificació que l’instava a pagar 600.000 euros de multa abans del proper 20 de març per dos repetidors clausurats, ara un nou advertiment del Govern valencià podria acabar amb multes de 120.000 euros mensuals.

En concret, ACPV ha rebut dos requeriments perquè cessi les emissions de TV3 al País Valencià en el seu conjunt. Cadascuna de les notificacions amenaça amb la imposició de 30.000 euros de multa si no es tanca el repetidor. Però, en cas de continuar emetent, s’anirien imposant multes pel mateix import cada quinze dies mentre durin les emissions, és a dir, 120.000 euros mensuals. A més, el termini d’ambdós requeriments finalitza aquest mateix dijous.

La nova amenaça es fonamenta en la modificació de la Llei 1/2006 del Sector Audiovisual realitzada el passat 27 de desembre mitjançant la Llei 16/2010 de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d’Organització de la Generalitat.

Reunió d’urgència

Per a Acció Cultural, la modificació de la normativa té l’únic objectiu d’incrementar les multes envers l’entitat. “On s’ha vist que un Govern modifique una llei amb l’única intenció de castigar econòmicament una associació cultural sense ànim de lucre fins al punt de buscar el seu ofegament?” es pregunta l’entitat al seu web.

Davant la “gravetat” de l’amenaça, la junta directiva d’ACPV es reunirà d’urgència aquest mateix dijous a la nit i divendres al matí comunicarà la decisió que prengui.