L’Executiu valencià va acordar divendres remetre a les Corts el conveni de col·laboració amb la Generalitat catalana per permetre la reciprocitat televisiva entre ambdós territoris perquè li doni el vistiplau.

Però en cas que la Generalitat valenciana aconseguís un major espai radioelèctric (el principal escull per dur-se a la pràctica l’acord) i finalment hi hagués reciprocitat televisiva, aquesta podria trencar-se en qualsevol moment.

Segons el vicepresident i portaveu del Govern valencià, José Císcar, es vigilarà rigorosament que TV3 respecti les senyes d’identiat valencianes, entre elles la seva deominació oficial (Comunitat Valenciana i no País Valencià) i la seva llengua (valencià). Si no fos així, el Govern d’Alberto Fabra rescindiria el conveni per incompliment i la reciprocitat televisiva s’acabaria.

Demana que es comenci a aplicar

Císcar va recordar divendres que el “respecte” a les senyes d’identitat recollides en l’Estatut eren “irrenunciables” i una de les exigències per assolir l’acord. Així, el portaveu va assegurar no tenir dubtes que el Govern català “acatarà i farà acatar” les condicions del conveni.

De fet, José Císcar va anar més enllà i, malgrat l’acord encara no ha estat subscrit per ambdues parts, va proposar que els canals de TVC comencin a aplicar el respecte a les senyes d’identitat com a gest de bona voluntat.