Dos dels tertulians habituals de TV3 i Catalunya Ràdio, Joan López Alegre i Nacho Martín Blanco, han decidit deixar de col·laborar-hi pel “desgast emocional que suposa participar en aquest circ de l’odi a Espanya i la càrrega moral de pensar que la nostra presència el legitima”, asseguren en un article a quatre mans publicat a El País.

“Com a col·laboradors habituals dels mitjans catalans, representants del que ignominiosament s’ha fet dir quota unionista, hem arribat a la conclusió que la nostra presència a les tertúlies de TV3 i Catalunya Ràdio és contraproduent, ja que només serveix com a coartada per demostrar la seva suposada pluralitat i apuntalar la tesi dominant”, afegeixen.

López Alegre i Martín Blanco diuen que no tornaran als mitjans públics mentre aquests “no assumeixin la seva responsabilitat de donar veu des del respecte i un mínim d’honestedat al conjunt dels ciutadans de Catalunya”. Segons ells, la pluralitat de TV3 i Catalunya Ràdio està “impostada, distorsionada”, afirmen l’article, titulat Adeu al circ de l’odi.

“Quan la realitat es redueix a un únic tema, la secessió, i les tertúlies resulten monogràfiques, llavors la presència d’un sol tertulià contrari a la tesi de la tertúlia –que defensen a l’uníson els altres tres o quatre opinandors, a més del moderador, de vegades reforçats per l’opinió d’algun teleespectador que entra per telèfon– només serveix per projectar la idea que es tracta d’una posició minoritària, fins i tot marginal, en la societat catalana. En aquestes condicions, el discrepant, per més aguerrit que sigui, acaba sent un col·laborador necessari, per no dir el ximple útil del projecte separatista”, argumenten els dos tertulians.

Segons denuncien, el tertulià que no accepta el “reguitzell de falsedats que sustenta l’opinió dominant en els mitjans catalans” es veurà sotmès a “un esgotador bombardeig dialèctic per part dels seus contertulians, consentit i fins i tot alimentat pel presentador”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram