El suplement setmanal Cultura del diari Avui, la secció Clàssics de la literatura d’Els matins de TV3, Pilar Rahola, Federació d’Editors Europeus i Pep Guardiola van ser els premiats durant la 25a Nit de l’Edició, organitzada pel Gremi d’Editors de Catalunya, que va tenir lloc aquest dimecres a l’hotel Majestic de Barcelona.

El premi Atlàntida 2010 a la millor tasca informativa en premsa escrita va ser per al setmanal Cultura, de l’Avui,  “per la seva brillant trajectòria d’informació literària i sobre el món del llibre en general”. El suplement, creat el 1989 per David Castillo, ja va guanyar el guardó el 1990.

Quant a la millor tasca informativa en ràdio i televisió, el Gremi va guardonar la secció Clàssics de la literatura, conduïda per Laura Borràs i Sílvia Soler, que s’emet dins el programa Els matins, de TV3. En aquest cas es destaca “l’aportació a la divulgació del coneixement dels autors de la literatura”.

La periodista Pilar Rahola va rebre el premi a la millor tasca en defensa de la propietat intel·lectual, “per la permanent actitud de reivindicació del respecte als drets de la propietat intel·lectual i del valor de la cultura” tant als mitjans audiovisuals com escrits.

Per la seva part, la Federació d’Editors Europeus va merèixer el premi Atlàntida especial a la tasca cultural, per la seva “contínua tasca de representació i defensa dels interessos del sector editorial europeu davant les institucions de la Unió Europea”.

Finalment, en motiu del 25è aniversari dels guardons, el Gremi d’Editors va decidir distingir l’entrenador del FC Barcelona, Pep Guardiola, per la seva contribució “a fomentar l’hàbit de lectura”.