David Bassa, nou cap d’informatius de TV3, fins ara president del GPRB. El president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, David Bassa, ha decidit dimitir arran del seu nomenament com a nou cap d’informatius de TV3, ja que considera que les seves noves funcions són incompatibles amb el càrrec. La junta directiva de l’entitat ha acceptat la renúncia per unanimitat i ha convocat una assemblea extraordinària a l’abril per escollir el relleu a la presidència.

Que el nomenament hagi afectat un membre del GPRB no ha impedit que aquest hagi qüestionat i criticat de nou el sistema per triar els càrrecs de la CCMA, fruit de la Llei de 2012, que al seu parer “afavoreix la ingerència política” en els mitjans públics, en la línia de les crítiques realitzades recentment per altres col·lectius professionals. El Grup Barnils assegura que aquest sistema “dóna peu a què es pugui qüestionar la solvència de professionals avalats per la seva trajectòria”.

El GPRB també agraeix la tasca desenvolupada de qui ha estat el seu president des de que va assumir el càrrec el juny de 2011. En un comunicat, la junta destaca que David Bassa “s’ha significat sempre en la defensa d’un periodisme independent, crític i rigorós”, i remarca que durant la seva etapa com a president s’ha consolidat l’Anuari dels silencis mediàtics i s’ha posat en marxa la col·lecció de llibres Periodistes (amb edicions Saldonar) i el Premi Ramon Barnils de Periodisme d’Investigació.

“Estem convençuts que els valors que ha defensat Bassa continuaran sent els principis que regiran el seu exercici professional en aquesta nova etapa. Bassa no només ha defensat aquests valors des del Grup, sinó també en l’exercici d’una consolidada trajectòria professional”, rebla la junta del Grup Barnils.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram