El Grup de Periodistes Ramon Barnils també s’ha pronunciat sobre dels àudios de l’excomissari José Manuel Villarejo amb Antonio Garcia Ferreras de laSexta, i ha carregat contra la “col·laboració activa” de professionals i mitjans amb les clavegueres de l’Estat “difonent informacions que sabien que eren falses i que ni tan sols s’havien contrastat”.

L’entitat denuncia de nou que aquestes pràctiques “van clarament en contra del codi deontològic, suposen una greu vulneració del dret a una informació veraç de la ciutadania i posen en perill la salut democràtica”.

El Grup Barnils apunta que cal treballar per “recuperar la confiança” de la societat amb el periodisme, i que cal fer-ho des de la “denúncia activa” de les males pràctiques professionals i deixant de banda el corporativisme.

“Que falta una neteja profunda dels aparells de l’Estat espanyol que mai s’ha volgut afrontar no és cap novetat. Però potser alguns han descobert aquest cap de setmana que les clavegueres també han infectat el periodisme, i que també cal fer-hi neteja”, assevera el Grup Barnils en un comunicat.

L’organització lamenta que àudios com els de Villarejo i Farreras fan que la “bretxa” entre els mitjans tradicionals i la ciutadania sigui “cada vegada més gran”. “Cal més periodisme, sí, però del que es compromet amb la ciutadania i fiscalitza el poder, no del que li fa d’altaveu”, rebla.