El proper curs, el Grup de Periodistes Ramon Barnils se centrarà en reformular l’observatori crític dels mitjans Mèdia.cat i consolidar l’anuari del mateix nom. Aquestes són les principals línies de treball aprovades per l’entitat en l’assemblea general ordinària celebrada el dissabte 5 de juliol.

Més concretament, el Grup Barnils vol millorar i ampliar els continguts de l’observatori, que és la seva cara pública, a més de fer-lo més participatiu i obert als usuaris i la comunitat periodística.

Per altra banda, Elisenda Rovira assumeix la coordinació de l’Anuari Mèdia.cat en substitució de Roger Palà i Sergi Picazo, que estan posant en marxa Crític. Amb tot, el nou mitjà serà el responsable dels continguts de l’anuari de cara al proper any, tal com estableix el conveni de col·laboració signat entre el GPRB i Crític.

A banda, el Grup Barnils continuarà col·laborant amb Edicions Saldonar en la col·lecció Periodistes, i per al proper curs preveu un mínim de dos nous llibres, els quals se sumarien als dos ja publicats, Et presento el jutge Garzón, de Sònia Bagudanch, i Castor: la bombolla sísmica, de Jordi Marsal.

Un altre objectiu de l’entitat és consolidar i ampliar la seva base d’associats, que enguany ha arribat als 120 (set més que fa un any), per a la qual cosa s’ha obert la porta als fotoperiodistes. A nivell territorial, les prioritats seran mantenir i revitalitzar els nuclis d’Osona i de Ponent i buscar complicitats per impulsar-ne un de nou a Girona.

Cares noves a la junta

En la 15a assemblea general ordinària del Grup Barnils, els vocals Oriol Lladó, Laia Altarriba i Eduard Voltas van cedir el seu lloc a Josep Àngel Guimerà, Teresa Ferré i Enric Borràs. A més, la junta s’amplia fins als 14 membres amb la incorporació de la nova coordinadora de l’Anuari Mèdia.cat, Elisenda Rovira.

La resta de la junta la completen David Bassa, president; Roger Palà; vicepresident; Laia Soldevila, vicepresidenta d’organització i secretària; Joan Vila i Triadú, tresorer, i com a vocals Elisabet Borreda, Lluc Salellas, Enric Rimbau, Irene Ramentol, Ferran Casas i Jordi Borda.