Joan Trias, director del procés de confluència a la CCMA.El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha renovat l’estructura executiva de l’ens amb la creació de noves àrees corporatives per tal d’avançar en el procés de confluència dels mitjans públics, guanyar en eficiència, en simplificació de l’organització i en optimització dels recursos. Paral·lelament, com a conseqüència de les primeres decisions dels nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Jaume Peral i Saül Gordillo, s’han produït nous nomenaments en l’àmbit directiu dels mitjans.

D’una banda, la CCMA ha creat l’àrea corporativa del procés de confluència, amb Joan Trias com a director, fins ara coordinador dels centres territorials de la Corporació. L’objectiu d’aquesta nova divisió és liderar l’impuls des de la primera línia executiva les diferents fases de confluència de les redaccions d’informatius i d’esports de TV3 i Catalunya Ràdio.

En una nova passa d’aquest procés de confluència, s’ha creat l’àrea d’esports dels mitjans de la CCMA, al capdavant de la qual s’ha situat Christian Garcia, fins ara cap de gabinet de direcció de TV3, amb una llarga trajectòria vinculada a la informació esportiva a Catalunya Ràdio. D’aquesta nova àrea en dependrà la gestió i la coordinació de tots els continguts audiovisuals esportius per a TV3, Catalunya Ràdio i els mitjans digitals.

A més, dins la direcció d’estratègia corporativa, s’ha creat la direcció d’anàlisi i explotació d’audiències, que té com a màxim responsable Jordi Català, fins ara director de programes de Catalunya Ràdio. Aquesta nova àrea agruparà els equips professionals vinculats a les audiències de televisió, ràdio i digitals, i, des d’una posició externa als mitjans, assumirà l’anàlisi de tots els indicadors quantitatius i qualitatius.

A banda, el nou director de TV3, Jaume Peral, ha nomenat Sigfrid Gras com a nou cap de continguts i programes en substitució de Jordi Sierra. Gras, fins ara subcap d’informatius, serà el número dos de TV3 i desenvoluparà les seves funcions com a adjunt a la direcció (figura de nova creació) respecte la resta de les àrees de la televisió pública.

A més, David Bassa, fins ara responsable de la informació política a El matí de Catalunya Ràdio, ha estat nomenat nou director dels serveis informatius de TV3, àrea on ja havia treballat amb anterioritat en programes com La nit al dia, Àgora i L’hora Q.

Finalment, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha nomenat Santi Faro (fins ara cap d’edició de l’Info K) com a nou director de continguts del grup d’emissores, en una nova àrea que substitueix la direcció de programes, fins ara dirigida per Jordi Català. Amb el canvi, es vol superar la frontera tradicional de l’àmbit dels programes i plantejar una estratègia de distribució en diferents canals i formats d’acord amb els nous hàbits de consum de l’audiència i nous públics. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram