Una representació del Grup de Periodistes Ramon Barnils s’ha reunit aquest dimarts amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, a qui han presentat l’informe Policies contra periodistes publicat al febrer per Mèdia.cat. A més de mostrar la seva preocupació pels incidents contra professionals de la informació causats per cossos policials, també s’han proposat algunes accions concretes per tal d’afrontar-los.

Més concretament, des del Grup Barnils s’ha plantejat la possibilitat que els cossos policials realitzin formació específica relacionada amb l’exercici del periodisme i el dret a la informació, amb l’objectiu que sàpiguen com treballen els professionals i minimitzar conflictes. L’entitat també ha proposat que les unitats policials de mediació interlocutin entre policies i periodistes en les cobertures de desnonaments.

Els representants del Grup Barnils també han fet especial èmfasi en què no és ni hauria de ser obligatori que els periodistes hagin de dur elements identificatius visibles com el braçal o l’armilla en les cobertures informatives. L’entitat defensa que, en alguns casos, això els pot convertir en blanc d’agressions, els dificulta la feina, i actualment tampoc els garanteix cap protecció.

El Grup Barnils i el Departament d’Interior s’han emplaçat a continuar treballant en aquestes qüestions en properes reunions, per tal d’avançar en mesures que permetin que els protocols d’ordre públic garanteixin, amb seguretat i sense obstacles, l’exercici del dret a la informació en contextos de protesta al carrer.

Per part del Grup Barnils han assistit a la reunió amb el conseller el seu president, Enric Borràs; el vicepresident, Joan Rusiñol, i la coordinadora de l’observatori Mèdia.cat, Carme Verdoy.

La reunió forma part dels diferents contactes que l’entitat està duent a terme per presentar l’informe Policies contra periodistes, com va fer recentment amb el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram