El jutge del cas Cursach, Miguel Florit, va demanar el registre d’un any de trucades de la delegació de l’Agència Efe a les Illes Balears i de les comunicacions i la ubicació del mòbil d’una redactora, amb l’objectiu d’identificar l’origen de la filtració d’un informe policial sobre la trama.

Segons explica Efe, el mateix dia que la Policia ho va sol·licitar, el passat 17 d’octubre, el magistrat va emetre una interlocutòria on requeria a les operadores de telefonia que li facilitessin els llistats de trucades de l’agència i la periodista per identificar les seves fonts.

Florit també va demanar els llistats telefònics dels dos periodistes de Diario de Mallorca i Europa Press, en aquest cas per un període de sis mesos. A més, l’11 de desembre va ordenar requisar els seus mòbils i material informàtic divers.

El consell de redacció d’Efe ha rebutjat la decisió judicial de Florit: “El control de l’exercici informatiu és inacceptable”, assenyala en una piulada on insisteix en “la defensa del lliure exercici del periodisme i del dret al secret professional. El consell d’administració de l’agència també s’ha sumat al rebuig de la redacció.