El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació de la revista digital Temps i Espais de Memòria del Memorial Democràtic, publicació posada en marxa al desembre que vol esdevenir un “referent cultural” sobre el treball, estudi i intercanvi d’idees sobre les memòries democràtiques del país. La capçalera també pretén erigir-se en un instrument de divulgació i socialització del coneixement històric, que apropi la reflexió acadèmica i memorial a la ciutadania de la mà dels seus protagonistes i d’especialistes.

Segons el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, la nova revista és un projecte “en evolució” que s’anirà transformant en funció tant de les necessitats dels lectors com de la mateixa institució. “La banalització dels termes, dels debats històrics i memorials que estem presenciant darrerament és un contrapunt a la pretensió de rigor, integritat i exigència que ens hem marcat amb aquesta publicació”, afegeix en el primer editorial.

Amb aquesta revista, el Memorial Democràtic, que té l’objectiu de desenvolupar i coordinar les polítiques públiques de memòria entre els anys 1931 i 1980, farà difusió dels projectes propis i de les línies de treball, així com dels grans debats oberts entorn aquest període i de les polítiques de memòria.