El Ministeri de Cultura ha concedit el Premi Nacional al Foment de la Lectura 2020, per una banda, a la revista El Ciervo, i per l’altra, als tallers de foment de la lectura de premsa a les escoles de l’Obra Social “la Caixa” i l’Associació de la Premsa de Madrid.

El jurat ha motivat el guardó a la revista El Ciervo “per haver encarnat, al llarg dels seus 70 anys de publicació ininterrompuda, les millors senyes d’identitat d’una revista cultural: espai de reflexió i debat intel·lectual i cultural, punt de trobada i intercanvi de creadors i pensadors”.

El veredicte també destaca que la publicació nascuda a Barcelona “ha estat imbricada en la història recent d’una societat que tantes transformacions socials, culturals i polítiques ha viscut en aquestes últimes dècades”.

Per la seva part, els tallers de foment de lectura de premsa a l’escola han estat premiats “per ser un projecte que ha arribat a gairebé 20.000 alumnes madrilenys d’entre 15 i 18 anys, als quals s’ha imbuït l’hàbit de la lectura i l’esperit crític a través de la mateixa”.

Malgrat s’han guardonat els tallers de les escoles madrilenyes, des del mateix any, el 2009, també s’imparteixen a Catalunya de la mà del Col·legi de Periodistes i “la Caixa”.