Aquest diumenge a dos quarts de cinc, el reporter d’El Mundo Javier Espinosa i el fotògraf freelance Ricard García Vilanova aterraven a la base aèria de Torrejón de Ardoz en un avió militar procedent de Turquia. El dia abans, dissabte, ambdós havien estat alliberats després de 194 dies segrestats a Síria. Espinosa i García Vilanova, que per raons de seguretat no van explicar res sobre el seu captiveri, sí van agrair les mostres de suport i van assegurar trobar-se bé, malgrat el cansament.

El periodista malagueny i el fotògraf barceloní van ser segrestats pel grup jihadista Estat Islàmic d’Iraq i Síria (organització vinculada a Al-Qaeda) en el punt de control de Tal Abyad, a la província de Raqqa, prop de la frontera amb Turquia, quan marxaven de Síria després de dos setmanes informant sobre la guerra que pateix el país.

Pels contactes en marxa per alliberar-los i per petició de les famílies, El Mundo no en va informar fins el passat 10 de desembre. Espinosa i García van ser segrestats pocs dies després de Marc Marginedas, corresponsal d’El Periódico, alliberat a principis de març.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram