Aquest dimarts, elmundo.es ha estrenat un redisseny del seu web que afecta tant l’aspecte visual com l’estructura, els continguts i la forma d’accedir-hi. La principal novetat és que el portal ha aixecat un mur de pagament que permet la lectura gratuïta de 25 articles al mes. A més, el web incorpora els continguts de l’edició en paper, fins ara inaccessibles i limitats als subscriptors de la plataforma Orbyt.

Per superar el límit de 25 peces al mes, els lectors poden contractar un paquet bàsic per 4,99 euros mensuals que dóna accés a tots els continguts, o bé la subscripció premium a Orbyt per 9,99 euros. També els subscriptors de l’edició impresa (14,99 al mes) tindran accés a elmundo.es, mentre que els lectors que comprin el diari esporàdicament trobaran un codi per accedir a l’edició digital durant aquell dia.

“El desenvolupament digital serà la nostra gran prioritat, perquè el futur serà digital o no serà”, va assegurar Pedro J. Ramírez aquest dilluns, durant la presentació de la nova etapa del diari que dirigeix, que es va poder seguir en directe a través d’un hangout de Google. “En aquesta metamorfosi els lectors tenen un paper principal, perquè decidiran quanta informació reben, quan i com la consumeixen, i quant estan disposats a pagar”, va afegir.