El diari El País continua el seu procés de transformació digital per atendre els nous hàbits de consum dels lectors. La direcció del diari ha implementat el que anomena el Pla 828, que adapta la informació als trams de major demanda en els canals digitals. Així, el mitjà realitzarà tres “aturades valoratives” diàries –a les 8, les 14 i les 20 h– per informar i afegir l’anàlisi i el context de l’actualitat.

Segons explica Prisa Noticias, aquesta estratègia no modifica la dinàmica habitual de la capçalera, que seguirà oferint informació actualitzada conforme es va produint. Amb el Pla 828, doncs, el que fa és afegir “tres tancaments o edicions diàries” amb l’objectiu de “recapitular, explicar, analitzar i contextualitzar els fets més rellevants de la jornada”.

Aquesta maniobra suposa un avançament de l’activitat de la redacció: els encarregats de la portada, redactors i l’equip de xarxes socials treballaran des de primera hora per llançar la primera edició del diari a les 8 h.

El pla també implica un redisseny i l’ampliació de l’oferta de butlletins digitals gratuïts que el diari envia per correu als usuaris registrats. Ara, el primer butlletí s’avança a les 7.30 h i entre d’altres inclou les notícies més destacades, la vinyeta d’El Roto i lectures recomanades. Per la seva part, el butlletí de la nit es reformula i ofereix a les 21 h les notícies més rellevants del dia, la vinyeta de Forges, una article de la secció Claves en avançament, previsions d’actualitat i un reportatge en profunditat.

A més, la capçalera crea quatre noves seccions informatives setmanals en forma de butlletí: Lo mejor de El País, El País global, El País de cine, i El País televisión. Les tres noves seccions se sumen a les tres ja existents (Verne, Babelia i El comidista) i formen part d’una primera fase d’ampliació de l’oferta d’aquest format informatiu, que els propers mesos presentarà més novetats.