El Jutjat d’Instrucció número 29 de Madrid ha citat a declarar com a imputats el director d’El País, Antonio Caño, i la periodista Rosario García Gómez per la querella presentada per Mediapro per un presumpte delicte d’injúries, calúmnies i falsedat documental. La declaració està prevista per al 10 de novembre.

Segons informa la productora catalana, Antonio Caño ha respost a la seva citació amb un recurs per ser exclòs de la querella amb l’argument que no és l’autor de la informació i emparant-se en la “responsabilitat en cascada o esglaonada”. Mediapro, però, s’hi ha oposat al considerar que com a director del diari és “l’encarregat de controlar el contingut” que es publica.

La querella es va presentar per un article publicat al desembre on s’assegurava que Jaume Roures tenia 250 milions en 150 comptes, un terç dels quals en paradisos fiscals. Mediapro va reptar El País a demostrar les acusacions o, en cas contrari, a retractar-se públicament de la informació, sense que el diari fes ni una cosa ni l’altra.

En el judici per demanda de rectificació, celebrat a Barcelona el passat febrer, El País va aportar un “suposat informe” sobre la situació financera de Jaume Roures que, segons la productora, a més de la seva “burda elaboració”, estava “ple d’errors, alguns de principiant”. En aquest sentit, va afirmar que l’únic apartat del document que no contenia errades era el de “les dades referides al nom de Jaume Roures, l’any del seu naixement i la seva nacionalitat”.

Quatre mesos després, al juny, es va celebrar a Madrid una vista de conciliació prèvia entre ambdues parts que va acabar sense acord per la negativa d’El País a rectificar la informació. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram